Víno určené pro opravdové znalce.
Lehce oxidativní styl (vyrobeno v podstatě bez síry na kvasničních kalech) bâtonnage
Plné víno s dlouhou dochutí a velkým potenciálem nazrávání.... 10 a více let.
Archivace
při teplotě 8 - 12 °C. Mladé, působí lehce oxidačně, potřebuje
rozdýchat.
Výrazné žlutě ovocné, vhodné spíše pro pití na delší dobu.
Víno bylo mícháno 5 měsíců na jemných kalech.
Stolování: Tento Ryzlink je vhodný k tučnějším masitým pokrmům a uzenému, dále k rybám a drůbeži.
Vlastnosti vína | |
Obsah cukru | 3 g/l |
Kyseliny | 5 g/l |
Ev.č.jakosti | 48A1-17/17 |
Obsah | 750 ml |
Obsah alkoholu | 13% |
Přívlastek | Pozdní sběr – suché 2016 |
Obsahuje | Oxid siřičitý |
Oblast | Morava, Vinařská podoblast Velkopavlovická, obec Čejkovice |
Plněno | Ing. Lukáš Hradil, Cigánov 1007, 696 15 Čejkovice |
Ročník | 2016 |
Šarže | 12-16 |
Archivační potenciál | 10 a více let |